T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / AYAŞ - Cemil Meriç Anaokulu

KİTABIMIZ TAMAMLANDI

Okulumuzda yapılan tasarruf etkinliklerine bir yenisi daha eklendi. ´Ekmeğimiz Değerimizdir´ bilinciyle israfı önlemek için neler yapılabileceğini göstermek amacıyla Okulumuz Mutlu Oyuncak Dükkanı Sınıfı Öğretmeni Yasemin TİFTİK tarafından hazırlanan Bayat Ekmekli Tarifler-Tarladan Sofraya Buğdayın Yolculuğu adlı kitabımız çıkmış, okurlarımızın beğenisini kazanmıştır. Hazırlanan çalışmada emeği geçen Okul Öncesi Öğretmenimiz Yasemin TİFTİK!e, resimleriyle renk katan öğrencilerimize ve sundukları tariflerle katkı veren velilerimize teşekkür ederiz.

ÖNSÖZ:

 

Konumuzun ekmek olduğu sıradan bir okul gününde, minik öğrencilerime tarladan sofraya ekmeğin yolculuğunu anlatıp, onlara ekmeğin bizim için ne kadar önemli bir değer olduğundan bahsettikten sonra çocuklarımızı ekmek israfı ile ilgili neler yapabilirizi düşündürmek, ailelerin konuya dikkatini çekmek için yaptığımız sınıf içi bir çalışmaydı bu etkinlik. Küçükken yolda bulduğumuz ekmeği hemen yerden alıp üç kere öpüp alnımıza koyduktan sonra onu yüksek bir yere kaldırdığımızı anlattım öğrencilerime. Biraz şaşırdılar önce. Aslında biz büyükler, bizim değerimiz olan, şarkılara söz, masallara konu, atasözlerine deyimlere mana olan, sofralarımızın olmazsa olmazı ekmeğimizi çöpe atarken ya da yiyeceğimizden fazlasını alıp onu ziyan ederken daha çok şaşırmalı vicdanen rahatsız olmalıyız.

 

Bu çalışmayı Mutlu Oyuncak Dükkanı Sınıfı velilerinin değerli katkılarıyla vicdanlara seslenmek, kültürümüzü, değerimizi sonraki nesillere taşımak ayrıca ekmek israfının Türkiye’de ve dünyada geldiği noktayı gözler önüne sererek, bilinçli ve duyarlı bir gelecek ile israfın önüne geçmek amacıyla gerçekleştiriyoruz.Ekmeğimiz değerimizdir bilinciylehazırladığımız bu çalışmamızda, bayat ekmeği en güzel tariflerle nasıl değerlendirebileceğimiz anlatılmıştır. Tüm okurlarımızın bu lezzet yolculuğunu keyifle sürdürmelerini diler, saygılar sunarım.

 

 

 

     Yasemin TİFTİK

 

Okul Öncesi Öğretmeni

31-05-201831-05-201831-05-201831-05-201831-05-201831-05-2018 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.05.2018 - Güncelleme: 31.05.2018 12:25 - Görüntülenme: 484
  Beğen | 10  kişi beğendi