ANKARA / AYAŞ - Cemil Meriç Anaokulu

Mrt

Kahraman ordumuzun tüm zorluk ve imkânsızlıklara rağmen cansiperane bir şekilde mücadele ettiği sadece Türk tarihinin değil Dünya tarihinin de akışını değiştirerek, zaferle taçlandırdığı tarihin en büyük zaferlerinden olan Çanakkale Zaferinin 109. yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'de destan yazan kahramanlarımızın, bugünün Türkiye'si için canını hiç düşünmeden feda ederek makamların en yücesine kavuşan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Ulusumuzun bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıldönümünün gururunu yaşarken Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı sene başı Veli Toplantısı 11/09/2023 Pazartesi günü Ayaş Halk Eğitim Merkesinde yapıldı.

Okul Müdürümüz Huriye ÖZTÜRK tarafından velilerimize Okul Öncesi Eğitimin Önemi, Okul Tanıtımı, Okul Kuralları ve Okulumuzda uygulanan günlük  akış ve etkinliklerle ilgili bilgilendirmeler yapılmıştır.

Mrt

Emeği geçen herkese okulumuz adına teşekkürler...

Mrt

Su Okur Yazarlığı konulu veli bilgilendirme toplantımızın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Katılım sağlayıp, değerli bilgilerden istifade eden veli ve öğretmenlerimize de şükranlarımızı sunarız.

May

Okulumuzda yapılan tasarruf etkinliklerine bir yenisi daha eklendi. ´Ekmeğimiz Değerimizdir´ bilinciyle israfı önlemek için neler yapılabileceğini göstermek amacıyla Okulumuz Mutlu Oyuncak Dükkanı Sınıfı Öğretmeni Yasemin TİFTİK tarafından hazırlanan Bayat Ekmekli Tarifler-Tarladan Sofraya Buğdayın Yolculuğu adlı kitabımız çıkmış, okurlarımızın beğenisini kazanmıştır. Hazırlanan çalışmada emeği geçen Okul Öncesi Öğretmenimiz Yasemin TİFTİK!e, resimleriyle renk katan öğrencilerimize ve sundukları tariflerle katkı veren velilerimize teşekkür ederiz.

May

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Çocuk Dostu Şehir Ankara Uygulamaları, kıssadan hisse gönül sohbetleri kısa film  yarışmasına hazırladığı ´MİRAS´ isimli kısa filmle katılan okulumuz öğretmeni Yasemin TİFTİK, yarışmanın okul öncesi kategorisinde Ankara il birincisi olmuştur.

Kas

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sözleşme makamı olduğu; Millî Eğitim Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve TRT’nin faydalanıcı oldukları, Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi’nde Okulumuz Ankara´da Pilot Okul olarak seçilmiştir.

Kuşlar için yemlik yaptık ağaçlarımıza astık

Oyun, insanoğlunun ilk bilincidir. (John Paul)

Ock

İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası´nda düzenlediğimiz sınıf başkanlığı seçimi ,seçme ve seçilme hakkının öğretilmesine ve  bilinçli vatandaş eğitimine örnek olmuştur.

Okulumuzda Tiyatro Gösterisi Yapıldı

GECE VE GÜNDÜZÜN NASIL OLDUĞUNU ÖĞRENDİK

Küçük Kitaplar, Büyük Hayaller projemiz kapsamında kitap kumbaraları dağıtıldı.

Okulumuz 5 Yaş A sınıfı Sonbahar Mevsiminde Okulumuz Çevresini Keşfe Çıktılar